Moda damska

gutes Kleidung

Udka z pomarańczami -

Składniki:
6 udek z kurczaka
1 pomarańcza
½ szklanki soku pomarańczowego
⅔ szklanki oliwy
2 łyżki posiekanego rozmarynu
1 łyżka posiekanej naci pietruszki
1 łyżka musztardy
1 łyżka otartej skórki z pomarańczy
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Udka z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
Następnie do miski przelać sok pomarańczowy.
Dodać do niego oliwę, rozmaryn, musztardę i natkę z pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze skórkę startą z cytryny.
Doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Do powstałej marynaty przełożyć udka z kurczaka.
Wstawić je do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie wyjąć kurczaka z lodówki.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z marynatą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i upiec na złoto.
Pod koniec pieczenia dodać jeszcze pomarańcze pokrojone na plasterki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation